Русия: Иран не е виновен за провала на преговорите за ядрената си програма

  • 12 ноември 2013 10:12

  • 1373
  • 0
Русия: Иран не е виновен за провала на преговорите за ядрената си програма
©

Иран не е виновен за провала на преговорите между Техеран и Шесторката (САЩ, Великобритания, Франция, Русия, Китай и Германия) за ядрената програма на близкоизточната страна, предаде РИА Новости.

Източник от министерството на външните работи в Москва, твърди, че представителите на Ислямската република били склонни да приемат американското предложение. По този начин вината за това, че миналата седмица Иран и Шесторката не са постигнали споразумение не е в Техеран. От дипломатическата централа на Русия заявяват, че техните данни опровергават думите на американския държавен секретар Джон Кери. Той посочи, че между членовете на Шесторката е нямало противоречия. Агенцията припомня, че за постигането на обща позиция на представителите на 5-те членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия е необходимо общо съгласие.

По-късно днес външният министър на Иран Джавад Зариф отрече твърденията на Кери. "Ние не бяхме близо до сключване на сделка", каза дипломат номер едно на Ислямската република, цитиран от турския в. Хюриет.

Следващият кръг от преговорите между Техеран и международните посредници ще започне на 20 декември.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини