Сирийската армия с нова победа над бунтовниците

  • 07 ноември 2013 16:45

  • 1353
  • 4
Сирийската армия с нова победа над бунтовниците
©

Сирийската армия отвоюва от бунтовниците три стратегически южни предградия на столицата Дамаск, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на държавната информационна агенция САНА. Тя е разгромила голяма бунтовническа групировка и си е върнала контрола над Сбейне Кубра, Сбейне Сугра и Газаля.

"Терористите понесоха големи загуби", заяви командващият операцията офицер. Проопозиционната неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) потвърди, че сирийската армия е превзела от бунтовниците стратегически важните райони южно от Дамаск, предаде Франс прес. Сирийските редовни военни части са били подпомогнати при операцията от местни и чуждестранни бойци шиити, включително от ливанското движение Хизбула, съобщи СЦНЧП, цитиран от БТА.

Трите предградия бяха освободени след деветдневни ожесточени сражения, като и двете страни в конфликта са понесли тежки загуби, посочи неправителствената организация. СЦНЧП и военни експерти подчертаха важното значение на тази победа на силите на режима.

Превзетият район бе един от основните бастиони на опозиционните бойци и "на практика всички снабдителни линии на бунтовниците в Южен Дамаск вече са прекъснати", обясни неправителствената организация. Опозиционен активист определи победата на проправителствените сили като нещо нормално предвид факта, че зоната е била обсъдена от сирийската армия в продължение на една година.

Сражение се води днес в Махин, малък град на 100 километра северно от Дамаск, след като бунтовници превзеха вчера намиращия се там втори по големина оръжеен склад в Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на държавната телевизия и на СЦНЧП. Четирима опозиционни бойци са били убити. В сражението участват бунтовници, свързани с терористичната мрежа Ал Кайда, съобщи СЦНЧП.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1353 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.11.19 | 14:30

4
Да живее ПУТИН ! Благодарение на него сирийците трепят изродите и канибалите !
717

2013.11.19 | 14:29

3
Браво на Сирийската армия, да продължава да ги пресира и да ги размаже.

2013.11.12 | 22:56

2
Нова победа над албанските, чеченските, афганските, либийските и всякакви други уахабитски и салафитски помияри. Браво!

2013.11.11 | 10:02

1
Според мен,отвуювана е селище с призраци, може би,не виждам цивилни,т. е. цивилните са в Харманли?!

Добави коментар

Водещи новини