Отвлечен в Сирия канадец избяга от похитителите си

  • 18 октомври 2013 08:49

  • 1597
  • 2
Отвлечен в Сирия канадец избяга от похитителите си
©

Канадски юрист, отвлечен по време на службата си в наблюдателската мисия на ООН на Голанските възвишения, заяви, че избягал, когато похитителите му забравили да заключат помещението, където бил държан, съобщи АП, като се позова на сирийската информационна агенция САНА.

Карл Кампо, който беше отвлечен през февруари, каза, че напуснал къщата, където бил затворен, и избягал в полето.

Сирийските власти са предали Кампо на представител на ООН в Сирия.

Говорителят на ООН Мартин Несирки заяви, че канадецът вече е при тях и по първоначални оценки здравословното му състояние е добро. Канадското правителство изрази радостта си от това, че Кампо вече е свободен.

Той определи отвличането си като "кошмар и ужасяващо преживяване". По думите му сред неговите похитители е имало иракчани, саудитци, йорданци и чеченци.

По-рано САНА заяви, че Кампо е бил отвлечен от "терористи" в предградие на Дамаск. Под "терористи" сирийските власти имат предвид поддръжниците на опозицията, посочва АП.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
717

2013.10.21 | 21:51

2
Браво на човека че е избягал а не е чакал военни де го спасяват, щото ако чакаше сигурно щеше да го заколят като агне снимайки с камера. Осъзнал е че никой няма да му помогне и си е спасил задника сам, така и трябва да бъде, а ако не може да избяга така и така ще се мре да изби колкото може от тия животни.
гошо

2013.10.21 | 21:51

1
Терористите са пряко финансирани,обучени и водени от САЩ,Саудитска арабия и Израел.Тези държави трябва да бъдат изолирани и изключени от ООН за да бъдат съдени и разтурени.

Добави коментар

Водещи новини