Организацията за забрана на химическите оръжия разположи втори екип в Сирия

  • 08 октомври 2013 18:14

  • 533
  • 0
Организацията за забрана на химическите оръжия разположи втори екип в Сирия
©

Шефът на световната Организация за забрана на химическите оръжия запозна държавите членки за прогреса на експертите в опасната операция по унищожаването на сирийските химически оръжия, съобщава "Франс прес".

Генералният секретар Ахмед Узумджу е говорил пред 41-члена на Изпълнителния съвет на организацията в началото на четиридневна среща в Хага, докато експертите продължават своята мисия в Сирия по унищожаването на около 1000 тона химически агенти.

Подробности за разговорите не са известни. По-късно се очаква пресконференция.

Междувременно NBC съобщава, че Организацията за забрана на химическите оръжия е разположила и втори екип от инспектори, за да се разшири операцията по унищожаването на химическия арсенал на Сирия.

Част от представителите в Сирия са се върнали в Хага, за да запознаят членовете на организацията за разговорите с президента Башар Асад.

Вчера генералният секретар на ООН Бан Ки Мун разкри ключови подробности от мисията на експертите. В писмо до Съвета за сигурност на ООН, получено от АП, генералният секретар препоръчва в мисията да участват около 100 представители от двете организации.

За момента в Сирия работят 19 експерта от Организацията за забрана на химическите оръжия и 16 служители на ООН.

Последвайте канала на

Весела Найденова
533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини