Нетаняху: Иранските ракети може един ден да достигнат САЩ

  • 03 октомври 2013 21:10

  • 1409
  • 3
Нетаняху: Иранските ракети може един ден да достигнат САЩ
©

Иран работи върху междуконтинентални балистични ракети (МКБР), които един ден може да ударят САЩ, предупреди днес израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, цитиран от Ройтерс.

"Те не разработват тези МКБР за нас. Нас могат да ни достигнат с това, с което вече разполагат. За вас е", каза Нетаняху в интервю за американската медия Си Би Ес Нюз. "Американското разузнаване знае, както и ние, че Иран разработва МКБР не за да достигне Израел. Те искат да достигнат далеч отвъд него", заяви той. През 2012 г. израелски представители заявиха, че на Ислямската република ще са й необходими две, до три години, преди да се сдобие с такива ракети с голям обсег, които да могат да ударят САЩ, припомня Ройтерс.

Заплахата от иранските МКБР все още не е непосредствена, заяви по повод коментарите на Нетаяху неназован високопоставен израелски представител от сферата на сигурността, цитиран от Ройтерс. "Ще отнеме няколко години преди Иран да се сдобие с балистични ракети", каза той. Нетаняху заяви пред Си Би Ес, че не е разтревожен от това, че предупрежденията му може да прозвучат твърде остро с оглед на текущите усилия на САЩ и другите да преговарят с Иран. Според премиера политиката трябва да е да не се позволи на Ислямската република да се измъкне с частично споразумение, в което тя да направи само козметични отстъпки. В друго интервю, за Ен Би Си, Нетаняху предупреди, че работата на Иран по МКБР очевидно е насочена към оборудването им с ядрени оръжия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1409 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.09 | 08:16

3
Всички Войни Кризи и Злини тръгват от Израел и това Иран много добре го знаят по САЩ ракети няма да пращат миролюбив народ са не са водили Война 300 години Айде нема нужда да се лъжем Евреи

2013.10.09 | 08:16

2
Евреи да връщате заграбените територии и земи на Палестинския Народ - Зелен Кон и държава Израел -Няма

2013.10.07 | 15:24

1
Американските ракети могат да достигнат до иран КОГАТО СИ ПОИСКАТ!

Добави коментар

Водещи новини