Джон Кери: Има опасност Сирия да се "взриви"

  • 27 септември 2013 08:48

  • 1174
  • 0
Джон Кери: Има опасност Сирия да се "взриви"
© Getty Images/Guliver

Сирия ще се "взриви", преди която и да е от страните в конфликта да се обяви за победител, предупреди Джон Кери и призова всички съпричастни страни да предприемат бързи действия за намиране на политическо решение за прекратяване на конфликта, предаде Ройтерс.

Държавният секретар на САЩ заяви това на среща на групата "Приятели на сирийския народ" в кулоарите на годишното Общо събрание на световните лидери в ООН. Групата заяви, че е решила да увеличи помощта си за опозиционната Сирийска национална коалиция. "С цел да се гарантира мирен политически преход и да се създаде надеждна алтернатива както на сирийския режим, така и на екстремистките групи, решихме да увеличим и задълбочим подкрепата си за коалицията и всички участници в нея", посочи в комюнике групата.

"Приятели на сирийския народ" обхваща редица западни и арабски държави, включително Великобритания, Германия, Египет, Йордания, Италия, Катар, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, САЩ, Турция и Франция, припомня ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини