Башар Асад: САЩ ще ни ударят

  • 26 септември 2013 09:58

  • 1868
  • 0
Башар Асад: САЩ ще ни ударят
©

САЩ могат да нанесат военен удар по Сирия и без решение на Съвета за сигурност на ООН, каза сирийският президент Башар Асад, предаде ИТАР-ТАСС.


Държавният глава даде интервю на латиноамериканската телевизия Телесур. Пред медията той посочи: Вашингтон от средата на 50-те години прилага силова политика. "В продължение на десетилетия САЩ заобикалят световната организация, нарушават устава на ООН и суверенитета на други държава, въпреки всички морални норми", заяви Асад. САЩ твърдят, че сферата на техните национални интереси се разпростира в целия свят. Тези интереси трябва да се защитават чрез взаимно разбирателство и доверие. Америка обаче използва терор, разрушения и страх, посочи той.

Асад отбеляза, че бунтовниците в Сирия са чужди агенти и тяхната цел е свалянето на сегашната власт. Според президента има неопровержими доказателства, че въоръжената опозиция разполага с химическо оръжие и тя го използвала.

Държавният глава на близкоизточната страна не изключи възможността инспекторите на ООН, които продължиха вчера своята работа по разследването за използването на химическото оръжие в Дамаск на 21 август, да бъдат нападнати от бунтовниците.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини