Турски жени проведоха антивоенен протест на границата със Сирия

  • 19 септември 2013 13:43

  • 1593
  • 1
Турски жени проведоха антивоенен протест на границата със Сирия
©

Група турски активистки, членуващи в свързано с Конфедерацията на синдикатите на обществените служители (КЕСК) женско дружество, проведоха антивоенен протест на самата турско-сирийска граница в околия Джейлянпънар на провинция Шанлъурфа, съобщи информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Целта на протеста им е да привлече преди всичко внимание към страданията на жените и децата, които са най-силно потърпевши от продължаващата гражданска война в Сирия. Около 25 жени излязоха на граничната линия и издигнаха транспаранти на турски и на арабски език, заклеймяващи войната. Председателката на дружество Бедрие Йоргун заяви, че за жените войната означава смърт, бедност, глад, немотия, бежанци и се обяви категорично против военни действия както в Сирия, така и в Турция, или където е да на друго място в света.

След направените изявления, жените се разотидоха мирно и без инциденти, посочи още информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА).

Последвайте канала на

Весела Найденова
1593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
batevale

2013.09.23 | 02:45

1
Браво на тези жени ! Но може ли някой да каже какво мислят "великите" сили?Какво мислят религиозните национални екстремисти?......

Добави коментар

Водещи новини