Инспекторите на ООН: В Сирия е използвано химическо оръжие

  • 16 септември 2013 19:48

  • 962
  • 0
Инспекторите на ООН: В Сирия е използвано химическо оръжие
©

В доклада си за Сирия инспекторите на ООН са обявили, че имат ясни и убедителни доказателства за използването на химическо оръжие в сравнително голям мащаб по време на атаката в Дамаск на 21 август, при която загинаха стотици хора.

Това става ясно от съобщение на агенция АП, която е успяла да се сдобие с първата страница на доклада предварително, предаде БНР. От първата страница на доклада, който генералният секретар Бан Ки-мун ще представи по-късно, става ясно, че анализираните проби от околната среда представят убедително доказателство, че използваните през август ракети „земя-земя“, са съдържали невротоксичния газ „Зарин“.

АП е успяла да се сдобие с първата страница на доклада предварително и съобщава за очакваното заключение, че химическо оръжие е било използвано в сравнително голям мащаб срещу цивилни граждани, сред които и деца. Резултатите от разследването се появяват на фона на доклад на ООН за спазване на човешките права, цитиран от BBC, в който се казва, че има доказателства, че химически оръжия са използвани и в някои други случаи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини