Русия и Сирия вече изготвят конкретен план за химическите оръжия

  • 10 септември 2013 12:45

  • 2377
  • 2
Русия и Сирия вече изготвят конкретен план за химическите оръжия
©

Русия е в преговори със Сирия за изработването на „конкретен план” за предаването на арсенала на сирийския режим от химически оръжия.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от АФП. "Ние (Русия) в момента работим върху подготовката на приложим, прецизен и конкретен план. По него в момента се водят преговори със сирийската страна”, каза Лавров. "Очакваме този план да бъде представен скоро и ще бъдем в готовност да работим върху него с генералния секретар на ООН, Организацията за забрана на химическите оръжия и членовете на Съвета за сигурност на ООН”, добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2377 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.16 | 14:54

2
Aми нaли yж нямaшe xимичecки opъжия в Cиpия, кaквo щe пpeдават?! Mай видяxa дe6елия и чe ceляндурите oт изтoк пaк щe сe излoжaт и взeхa дa oтстъпвaт. Или pyските цървyли ca им кaзали" виe ceга пpeдайте химичecкитe бoклyци, дa се oпитаме дa из6егнем yдара, пък пocле пaк щe ви дocтавим?!
:-)

2013.09.11 | 13:38

1
Никой не е казвал че там няма химически оръжия. както има и в САЩ и в Русия и Китай. И Франция дето толкова се пънесъо има. А руснаците просто дадоха шанс на Обама да се измъкне от кашата в която беше на път сам да се завре

Добави коментар

Водещи новини