Лондон има нови доказателства за използването на химически оръжия от режима в Сирия (обновена)

  • 05 септември 2013 21:11

  • 2205
  • 1
Лондон има нови доказателства за използването на химически оръжия от режима в Сирия (обновена)
©

Британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. заяви днес, че Великобритания има нови доказателства за използването на химически оръжия от режима в Сирия, като британски източник уточни, че става дума за газ зарин.

В лабораторията Портън Даун са изследвани проби, взети от Дамаск, които отново доказват използването на химическо оръжие в предградието на Дамаск, заяви за Би Би Си Камерън, който е в Санкт Петербург за срещата на Г-20, предаде ДПА. Доказателствата срещу Асад нарастват през цялото време, каза той. Експертите от Портън Даун, които са анализирали пробите, са се уверили, че става дума за зарин, заяви за Франс прес анонимен британски източник в Лондон.

В същото време Търсенето на политическо решение на сирийската криза си остава приоритет на Лондон, заяви британския министър на външните работи Уилям Хейг. Това изявление дипломат номер едно направи след среща в Лондон с лидера на сирийската опозиционна коалиция Ахмад Джарба. "За постигането на дълготраен мир в Сирия е нужно правителство, което да представлява потребностите и интересите на целия сирийски народ. Великобритания тясно сътрудничи с международните партньори и сирийската Национална коалиция, за да помогне това да се превърне в действителност", каза Хейг. Той увери, че страната му напълно подкрепя националната
опозиция, единствения легитимен представител на сирийския народ.

"Те представляват най-добрата възможна надежда за политическо решение на кризата и за бъдещата стабилна и демократична Сирия", каза Хейг. Той подчерта, че Лондон е против използването на химическо оръжие в Сирия и съобщи, че Великобритания е отпуснала на сирийската опозиция защитна екипировка срещу химически оръжия в това число и 5000 противогаза.

Последвайте канала на

БТА
2205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
toto-2

2013.09.08 | 12:49

1
Минетчията на афроамериканската маймуна !

Добави коментар

Водещи новини