Сирия обвинява САЩ и Саудитска Арабия, че подготвят бойци срещу режима в Дамаск

  • 04 септември 2013 11:06

  • 1627
  • 2
Сирия обвинява САЩ и Саудитска Арабия, че подготвят бойци срещу режима в Дамаск
©

Инструктори от САЩ и Саудитска Арабия осъществяват на територията на Йордания и на Турция подготовката на стотици бойци, които ще се отправят към Сирия, за да се сражават срещу сирийските правителствени сили, заяви постоянният представител на Сирия в ООН Башар Джафари пред телевизия Си Ен Ен, предаде ИТАР-ТАСС.

Обучаваните бойци са от Сирия и от други страни, поясни Джафари. Той посочи, че страната му е жертва на намеса във вътрешните й дела от страна на специални служби на държави като САЩ, Великобритания, Франция, Саудитска Арабия и Израел. Джафари подчерта още, че решението на Обама за военен удар по Сирия е лишено от смисъл, защото ще доведе до гибелта на хиляди невинни хора.

Същевременно в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл" сирийският заместник-министър на външните работи Фейсал Мекдад уверява американския Конгрес, че сирийският режим никога не е използвал химическо оръжие срещу народа си и посочва, че сирийското правителство е отговорно и винаги готово за диалог с народа на САЩ и с неговите представители.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1627 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.05 | 17:00

2
Kakvi ti "boytsi", te sa chisti TERORISTI.......
годо

2013.09.05 | 17:00

1
Тия да ви приличат на бойци за свободна и мирна Сирия?На мен не!

Добави коментар

Водещи новини