Франция няма да се намеси без САЩ в Сирия

  • 03 септември 2013 18:21

  • 1059
  • 1
Франция няма да се намеси без САЩ в Сирия
©

Ако Конгресът на САЩ не приеме резолюция за военна намеса в Сирия, френски части няма да участват в операция в близкоизточната страна, заяви френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, предаде Ройтерс.

Оланд, който е в търсене на коалиция за военна намеса в  Сирия, призова Европа да се обедини по сирийския въпрос и изрази увереност, че тя ще го направи. Заедно с Германия ние,  френският президент и германският президент сме еднакво  възмутени от химическата атака от 21 август в Сирия и еднакво я  осъждаме, заяви той на пресконференция с германския си колега  Йоахим Гаук, предадоха ДПА и АФП.

"Европа трябва да се обедини по този въпрос. Тя ще го  направи, всеки ще поеме отговорността си", добави той. До момента Франция е изолирана в Европа в намерението си да  води въоръжени действия срещу Сирия, отбелязва АФП. "Когато е извършено убийство с химическо оръжие, когато  светът е информиран за това, когато са представени доказателства и извършителите са известни, трябва да има реакция", заяви  Оланд. Същевременно той сподели с Гаук надеждата, че Сирия може да  постигне политическо решение на кризата.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1059 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
LSSAH

2013.09.05 | 17:08

1
Еми няма да се намеси...щото ако се намеси сама ще има бой еб...., бой еб...., и никва телевизия!!

Добави коментар

Водещи новини