Асоциация "Свободна Сирия": Дипломацията никога не е помагала на народа ни

  • 03 септември 2013 09:37

  • 1831
  • 3
Асоциация "Свободна Сирия": Дипломацията никога не е помагала на народа ни
©

Дипломацията никога не е помагала на сирийския народ. Явно този режим върши услуга за мръсните игри на целия свят, каза Азхар ал Омар от Асоциация „Свободна Сирия" пред Нова телевизия.

„Шест месеца сирийският народ излизаше абсолютно мирно с цветя. Директно се стреляше в главите. Да не говорим за смъртните случаи, за арестантите, които са в затворите и са със жестоки изтезания, които според мен в 21-ви век не трябва и е недопустимо да се случва", твърди Азхар ал Омар.

Според нея трябва да са разруши диктаторският режим в Сирия. „Един диктатор никога няма да си отиде мирно. Дори да си отиде, той трябва да развали тази държава. Той я разруши вече. Не мога да кажа, че бунтовниците с авиация са бомбардирали градовете в Сирия. И вашият колега Николай Дойнов беше на границата и видя лично как самолетите на властта бомбардират", коментира още Омар.

Запитана дали една евентуална военна операция би въвела ред в хаоса, Азхар ал Омар бе категорична: „Наказателна акция не би услужила на никого. Ние се борим за по-дълбоки неща. Това е изключително диктаторски режим и той трябва да се махне. Докато не се махне, не може да се осъществи никакво примирие. Всички световни интереси се разиграха на сирийска земя".

"Обама имаше доста позитивни оценки за това че, ако нанесе военен удар, последствията ще бъдат негативни за имиджа на САЩ и може да пламне целият регион. Той си даваше сметка за това, но натискът върху него беше огромен и той не издържа. В следващия момент се появи това отсъствие на подкрепа в европейските страни", заяви Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения.

По думите на Николов натиска върху Обама е дошъл от ястребите. „Някои сенатори бяха много активни, разузнавателните служби, които действаха през последните години в този регион по линия на Арабската пролет - проект, който очевидно се провали", обясни той и допълни, че от 2012-та година Щатите започнали да променят разко своята политика.

„САЩ блокират проверките. Париж блокира проверките. Следователно това двойнствено отношение на Запада към ставащото в Сирия води до недоверие към това, което ще се случи. И това руши доверието", обяви Симеон Николов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1831 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.05 | 10:43

3
Ние сме съюзници с терористи, щом даваме на такива право да се изказват.

2013.09.05 | 10:43

2
Тази сирийка говори само против Асад и го нарича диктатор.Само да вметна,че и главните лица на нашите лъжидемократи наричат Т.Живков също диктатор.Диктатор ли е човек,който има заслуга за изграждането на индустрията и стопанството на страната.Може да е била планова икономиката,но с плюсове за спокоен живот за народа.Затова за Сирия българите не знаят дали Асад е диктатор и дали тази жена говори истината.

2013.09.04 | 02:13

1
соломон паси ли ти плати да бръщолевиш и клеветиш глупости, или директно от иСра-ел ти е хонорара, а?

Добави коментар

Водещи новини