Сирийските бунтовници ще се възползват от евентуални западни удари

  • 31 август 2013 17:33

  • 1733
  • 4
Сирийските бунтовници ще се възползват от евентуални западни удари
©

Опозиционни бойци в цяла Сирия се подготвят да започнат атаки, като се възползват от очакваните западни военни удари, но нямат планове да координират действията си със западните сили, заяви сирийски бунтовнически командир, цитиран от Ройтерс.

САЩ заявиха вчера, че планират ограничена операция, с която да накажат режима на президента Башар Асад за "жестокото и крещящо" нападение преди десет дни с химически оръжия, при което загинаха повече от 1400 души в Дамаск, посочва БТА. Вашингтон разполага с пет разрушителя, оборудвани с крилати ракети, в региона.

Касим Саадеддин, бивш полковник от сирийската армия и сегашен говорител на бунтовническия Върховен военен съвет, заяви, че съветът е изпратил на подбрани бунтовнически групи военен план за действия, който да използват, ако Западът извърши ударите.

"Надеждата е да се възползваме, че силите на режима ще бъдат отслабени в районите, срещу които бъдат предприети въздушни удари. Наредихме на някои бунтовнически отряди да имат готовност за действия при започването на ударите", каза той. Касим Саадеддин уточнил за Ройтерс по Скайп, че в изпратения до бунтовниците военен план са посочени някои мишени, които Върховният военен съвет очаква да бъдат ударени от Запада, и други, които бунтовниците да нападнат по време на военната операция. Планът не бил съгласуван с чуждестранни сили. Върховният военен съвет е въоръженото крило на бунтовническата Национална коалиция.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1733 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.01 | 20:24

4
Сирийските бунтовници казаха: Аллаху акбар! Смърт за неверниците!

2013.09.01 | 20:23

3
САЩ и Ал Кайда са едно и също!
годо

2013.09.01 | 20:23

2
Това са терористи, какви бунтовници!

2013.09.01 | 17:33

1
политиката е един голям театър !!!

Добави коментар

Водещи новини