Сирийските власти: Данните за химическата атака са фалшифицирани

  • 31 август 2013 08:21

  • 1818
  • 2
Сирийските власти: Данните за химическата атака са фалшифицирани
©

Сирийските власти заявиха, че докладът на американското разузнаване, в който се стига до извода, че сирийският режим е използвал химическо оръжие за избиването на близо 1500 души, е „напълно фалшифициран”, предаде АФП.

„Това, което администрацията на САЩ определя като неопровержимо доказателство, не е нищо друго, освен слухове, разпространявани от терористите, допълнени с техни лъжи и напълно фабрикувани истории”, се посочва в изявление на сирийското външно министерство.

В доклада на американското разузнаване, който бе обнародван в петък, се стига до извода, че сирийският режим е извършил атаката с използване на химическо оръжие в предградията на Дамаск през миналата седмица, при което са загинали 1429 души, включително 426 деца.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че докладът съдържа доказателства, събрани от хиляди източници, и че сред разузнавателните кръгове има висока степен на увереност, че режимът на Башар Асад е отговорен за атаката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1818 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.01 | 10:55

2
Сащистите са изпечени лъжци, предлагащи данайски дарове. За тези дарове сега се самоизбиват в Тунис, Либия, Египет, Пакистан, Авганистан, Ирак и т.н. В България умират от глад и болести с тяхна помощ.

2013.09.01 | 00:20

1
РАЗМАЗАХА ВСИЧКИ СЪВЕТСКИ РЕЖИМИ

Добави коментар

Водещи новини