Инспекторите на ООН за химическите оръжия напускат Дамаск

  • 31 август 2013 07:37

  • 1633
  • 2
Инспекторите на ООН за химическите оръжия напускат Дамаск
©

Инспекторите на ООН за химическите оръжия напуснаха рано тази сутрин хотела си в Дамаск, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидец. Те изглежда си заминават от Сирия. Колите на екипа са се насочили към магистралата, водеща към Ливан.

Както бе съобщено, вероятно ще са необходими две седмици, за да се определи дали в Сирия е било използвано химическо оръжие.

Вчера инспекторите приключиха работата си на мястото на  атаката, извършена на 21 август. Очаква се днес експертите да пристигнат в Хага, където се намира централата на Организацията за забрана на химическите оръжия. Инспекторите ще подготвят доклад за генералния секретар, който ще бъде представен на Съвета за сигурност на ООН.

С това мисията на шведа Оке Селстрьом не приключва. Той ще се върне в Сирия, за да посети още три места на предполагаеми химически нападения, сред които е Хан ел Асал, където се смята, че на 19 март е било използвано химическо оръжие.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.31 | 18:33

2
инспекторите си тръгват воените кораби идват

2013.08.31 | 18:33

1
Инспекторите придружавани от метежниците ще правят независим доклад. За съжаление ООН се превърна в организацията озаконяваща всяко вмешателство на САЩ и НАТО във вътрещните работи на независимите държави.

Добави коментар

Водещи новини