Аскерът край сирийската граница се размърда (обновена)

  • 29 август 2013 08:09

  • 3530
  • 2
Аскерът край сирийската граница се размърда (обновена)
©

Активно движение на военни се забелязва по турско-сирийската граница, предаде Си Ен Ен.

От базата на военновъздушните сили в Инджирлик са забелязани да излитат три военно-транспортни самолета и два изтребителя Ф-16, а по-късно – да кацат също два изтребителя Ф-16 и един военно-транспортен самолет. По стратегическите височини покрай турско-сирийската граница в района на околия Суруч на провинция Шанлъурфа отново се разполагат различни военни средства, включително танкове и ракетни комплекси. Освен това заровените и камуфлирани танкове на самата гранична бразда се привеждат в бойна готовност, посочи още телевизионният канал. За защита на цивилното население в районите са отворени бомбоубежища.

Във връзката с повишеното напрежение премиерът на страната Реджеп Тайип Ердоган свика извънредно заседание на кабинета. Министрите ще бистрят кризата от 18 и 30 часа. Освен министрите на заседанието ще присъства и началникът на разузнавателната служба (МИТ) Хакан Фидан и представители на висшето военно ръководство на страната. Преди това премиерът ще се срещне с президента на страната Абдуллах Гюл, посочва Си Ен Ен.

Раздираната от двегодишна гражданска война също започна с приготвленията, предаде ДХА. Засилено движение се наблюдава около столицата Дамаск. Очевидци посочват за натоварени на камиони боеприпаси и ракети, като колите се отправят към други места в Сирия. Засилени мерки за сигурност се предприемат около базата на Републиканската гвардия край главния сирийски град.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3530 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
християнин

2013.09.05 | 13:49

1
Не е лошо да се напомни на този аскер за ...Кипър!
eni4ar

2013.09.06 | 16:39

2
500 godini, 500 godini ............:)))))))))))))

Добави коментар

Водещи новини