Израелският посланик у нас: Ситуацията в Сирия ни тревожи

  • 29 август 2013 07:00

  • 2032
  • 2
Израелският посланик у нас: Ситуацията в Сирия ни тревожи
© булфото


Израел подкрепя всяка международна инициатива, която може да спре геноцида в Сирия, казва посланикът на еврейската държава в София Шаул Камиса Раз, пред в. Стандарт.


Дипломатът посочи, че държавата му е готова да отговори на всяка заплаха, но правителствено не иска да бъде подтиквано към това. Вярвам, че няма и да успеят да ни подтикнат да се включим във вътрешните конфликти в тези страни, въпреки нечии желания отвън. Реалността в Сирия създава потенциал за много голяма заплаха към Израел. От една страна "Хизбула", която присъства там, заедно с шиитски сили в Ирак, които влизат в Сирия, за да се бият в полза на режима на Башар Асад. Той всъщност получава помощ от платени наемници, идващи също и от Ливан. От друга страна крайно ислямистките организации, които се бият на страната на бунтовниците и които са водени от стратегическа идеология. Те стигат практически безпрепятствено до границите с Израел, допълни той.
В същото време Раз подчерта: Ние не искаме да бъдем участници в случващото се в арабския свят.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2032 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.30 | 18:11

2
Първа св. война, Окт. революция , гражданска война - милиони руснаци убити , Русия в разруха заради евреите ! Втора св . война само след 18 г. ! Отново милиони руснаци убити, Русия опустошена пак заради евреите ! ВЪПРЕКИ всичко днес РУСИЯ е единствената ,която може да унищожи САЩ и от,която янките се посират ! НИКОЙ народ не е способен на това ! ДЪЛБОК ПОКЛОН !
ivoo

2013.08.30 | 11:49

1
Било ги тревожело,нали те правят войната в крайна сметка,ционистите са напаст божия всички живееме като телета,работиме им и страдаме заради тях.....

Добави коментар

Водещи новини