САЩ призоваха за незабавни действия в Сирия

  • 28 август 2013 21:33

  • 2969
  • 4
САЩ призоваха за незабавни действия в Сирия
©

Постоянният представител на САЩ в ООН Саманта Пауър на закритото съвещание на страните-членки на Съвета за сигурност на ООН призова да се предприемат "незабавни действия" в Сирия.

Това съобщи информиран източник в щабквартирата на световната организация, цитиран от ИТАР-ТАСС.

На срещата бяха поканени постоянните страни-членки на Съвета за сигурност – Русия, Великобритания, Китай, САЩ и Франция. Няколко часа след началото на съвещанието дипломатите на Русия и Китай напуснаха заседанието и се насочиха в основната зала на Съвета, където се провеждат дебати за ситуацията в Хаити.

Предполага се, че днес западните страни ще предложат в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция, която ще даде зелена светлина за военна намеса в Сирия. Русия и Китай, които притежават право на вето в Съвета се обявяват категорично против използването на сила.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2969 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.12 | 19:33

4
Нямат търпение кръволоците да пият човешка кръв. Надявам се Русия и Китай, може би и Иран няма да оставят световните терористи да безчинстват!

2013.09.12 | 19:33

3
За Русия арабските страни са пазар за закупуване на оръжие--от там и тази "любов " към арабите. Много добре знаят, че след войната Сирия ще остане в сферата на влияние на НАТО , както стана в Ирак и Либия и край на руското влияние--естествено е това да не им дава покой.

2013.09.12 | 19:33

2
Първа св. война, Окт. революция , гражданска война - милиони руснаци убити , Русия в разруха заради евреите ! Втора св . война само след 18 г. ! Отново милиони руснаци убити, Русия опустошена пак заради евреите ! ВЪПРЕКИ всичко днес РУСИЯ е единствената ,която може да унищожи САЩ и от,която янките се посират ! НИКОЙ народ не е способен на това ! ДЪЛБОК ПОКЛОН !
гошо

2013.08.30 | 01:48

1
Може би трябва да се започва вече та да се свършва?Най-накрая евреите сами да се изтрият от лицето на земята.Да отдъхнат всички от тази престъпна паплач.

Добави коментар

Водещи новини