Брат на сирийския президент стои зад газовата атака? (обновена)

  • 28 август 2013 12:21

  • 2952
  • 0
Брат на сирийския президент стои зад газовата атака? (обновена)
©

Братът на сирийския президент Башар Асад Махер вероятно стои зад газовата атака от 21 август в Дамаск,предаде РИА Новости.

Роднината на на държавния глава на раздираната от гражданска война близкоизточна страна е командир на Републиканската гвардия и контролира елитната Четвърта бронетанкова бригада. Според източник на ООН решението за използването на на бойни отровни вещества в дамаския квартал Гота най-вероятно е спонтанно решение на брата на президента, а не било изпълнение на заповед. По-рано се съобщаваше за прихванат разговор между сирийски военни, който е доказателство, че правителството е използвало отровата. При атаката загинаха най-малко 650 души.

Случаят се разследва от инспекция на ООН в страната. Днес членът на екипа Карла дел ПонтеКарла дел Понте Карла дел Понте, швейцарска юристка. Родена на 9 февруари 1947 г. в Лугано (Швейцария). Произхожда от днес заяви: Няма доказателство, че Дамаск е използвал бойни отровни вещества. Специалният пратеник на Световната организация за Сирия Лахир Брамини посочи, че няма доказателтва коя от страните в конфликта е използвала бойни отровни вещества.  В същото време ръководителят на световната организация Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като подчерта необходимостта Съвет за сигурност да се заема с обсъждане на сирийската криза. Той призова за дипломатическо решение на кризата. Британският премчиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. днес внесе проекторезолюция. В документа се настоява виновните за смъртта на невините граждани да бъдат наказани.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини