Сирия: Не използваме химическо оръжие

  • 27 август 2013 13:43

  • 1516
  • 2
Сирия: Не използваме химическо оръжие
©

Сирия не използва химическо оръжие, предаде Би Би Си.

Външният министър на близкоизточната страна Уалид Муаелем даде пресконференция. Пред журналистите той отрече обвиненията в използването на оръжия за масово поразяване от страна на официален Дамаск и определи твърденията като абсолютни безпочвени. Той подчерта, че неговата страна не възпрепятства работата на експертите на ООН, които разследват случая в в квартала на сирийската столица Гота. Дипломатът не пропусна да отправи критики към САЩ: Вашингтон не иска политическо решение на кризата.  По този начин той отговори на твърденията на държавния секрета Джон Кери, че правителствените части използват бойни отровни вещества.  Уалид също така заями за готовността на армията на Башар Асад да продължи натиска срещу бунтовниците във и около Дамаск. "Ще продължим да се бием срещу терористите, дори ако има чужда интервенция", заяви той.

В същото време специалистите на световната организация спряха работата си до утре. Причината е, че сирийските бунтовници не допуснаха разследващите, допълва британската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1516 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.29 | 11:23

2
В Сирия войната е адски мръсна! Страната е нападната от ислямистки терористи от цял свят! Вършат жестокости с цивилни и топят за това армията на страната! Такъв е сценария и с използването на химически оръжия! Истината е, че Запада подкрепя терористи, защото истинската цел на САЩ е Иран, но първо трябва да се ликвидира Сирия! Добре дошли в навечерието на 3 световна. Настанете се удобно и приятно прекарване.

2013.08.28 | 13:12

1
... я виж ти, кой не допуска разследващите ?!?

Добави коментар

Водещи новини