Иран се закани на САЩ

  • 25 август 2013 12:31

  • 4273
  • 4
Иран се закани на САЩ
©

Високопоставен военен от Иран, чиято страна е основен съюзник на Сирия в региона, предупреди днес, че ще има "тежки последици", ако Вашингтон пресече "червената линия" в Сирия, съобщи агенция ФАРС, цитирана от АФП.

"Ако САЩ преминат тази червена линия, ще има тежки последици за Белия дом", заяви майор Масуд Джазайери, зам.-началник на иранския генерален щаб, по повод евентуална американска военна операция в Сирия. "Днешната терористична война в Сирия е била планирана от Съединените щати и реакционните страни от региона срещу фронта на съпротивата (спрямо Израел, бел. на АФП). Въпреки това правителството и народът на Сирия постигнаха големи успехи", добави Джазайери. "Онези, които наливат масло в огъня, не ще избегнат възмездието от страна на народите", заяви той. Иран редовно обвинява САЩ, арабските и западните им съюзници, че подпомагат сирийските бунтовници, за да бъде свален режимът на президента Башар Асад, напомня АФП.

Евентуалният удар срещу Сирия от страна на САЩ ще има сериозни последици за целия Близък изток, "нападението ще бъде последвано от ответен удар". Това заяви сирийският министър на информацията Омран Ахед аз Зуби, съобщи телевизия "Ал Джазира", цитирана от ИТАР-ТАСС. САЩ "не ще сполучат да се прикрият зад борбата с тероризма. Да удариш Сирия не е същото като да излезеш на разходка. Нападението ще бъде последвано от ответен удар и в крайна сметкаще пламне целият Близък изток", каза Аз Зуби. Министърът изтъкна, че "сирийските войски не са използвали химическо оръжие и правителството ще сътрудничи изцяло на инспекторите от ООН".

Последвайте канала на

БТА
4273 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АН

2013.09.22 | 06:14

4
Иран знае, че всичко това е сценарий на САЩ, затова няма да стои настрана.
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.09.06 | 02:08

1
СМЪРТ НА АМЕРИКА..ДА ЖИВЕЕ ИРАН
Професор Дрън-Дрън

2013.09.06 | 02:08

3
Много си зле, Хитлеристе...

2013.09.06 | 02:08

2
Ти си по-улаф и от чалмалията, щом го подкрепяш!

Добави коментар

Водещи новини