Нидал Алгафари: Режимът в Сирия не владее ситуацията

  • 22 август 2013 13:56

  • 1949
  • 5
Нидал Алгафари: Режимът в Сирия не владее ситуацията
©

От Асоциацията на свободните сирийци в България излязоха с позицията, че отговорността за сигурността на населението в Сирия носят президентът Асад, правителството и парламентът, а режимът не успява да се справи със ситуацията.

Медийният и пиар специалист Нидал Алгафари, на пресконференция в БТА с участието на представители на Асоциацията на свободните сирийци в България, каза, че вчера през нощта са атакувани няколко предградия на Дамаск с химическо оръжие - най-вероятно с газ зарин, но това все още не може да бъде напълно потвърдено. По наша информация една голяма част от болниците, които са правителствени, са отказвали да приемат пострадали, за да няма статистика, каза Нидал Алгафари. За наше съжаление сега започнаха атаките и контраатаките - силите на режима, военните отричат те да са били тези, които са използвали химическо оръжие, въпреки че е доказано че в Сирия има такова. Наистина ние също не можем да кажем 100 процента, че това го е направила властта, посочи Нидал Алгафари. По думите му за това трябва да има много ясни доказателства. Според него би могло чрез сателитни снимки да се уточни от къде са изстреляни такива ракетите или бомби.

Но и при единия, и при другия случай - обединихме се от Асоциацията на свободните сирийци в България около едно нещо - независимо дали са били силите на режима или някакви радикални, както те ги наричат, терористи, или каквито ще да са, отговорността за сигурността на населението носят президентът Асад, правителството и парламентът на Сирия. От асоциацията се обединяваме, че независимо кой е стрелял и как, режимът в Сирия не успява да се справи със ситуацията, с опазването на спокойствието, мира, живота и сигурността на населението, каза Алгафари.

Призоваваме световната общност да намерят достойнство да направят нещо, за да се спре това клане, заяви той. Алгафари посочи, че хората в Сирия вече нямат никакви възможности да се защитят и очерта като сериозен бежанският проблем. По време на пресконференцията Алгафари каза, че е разбрал, че днес също е имало химическа атака в същите квартали.

Последвайте канала на

БТА
1949 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Биби

2013.10.10 | 10:13

5
Алгафари говори клевети и не доказва нищо ! Той има ли си представа какво е заразен от нервно-паралитичен газ ???!!! Та даже болниците отказвали да вземат обгазените , за да няма статистика ! За него също могат да се кажат разни клевети, пък после доказвай, че нямаш сестра .
Мето

2013.10.10 | 10:13

4
Този какво коментира от тук, като му е толкова мъчно да заминава да помага там.

2013.10.10 | 10:13

3
Гнусен ционистки боклук !!!
Стоян

2013.10.10 | 10:12

2
То и за Ирак беше "доказано", че разполага с оръжия за масово поражение !!!!
harama

2013.08.28 | 14:39

1
To4no zatova triabva da pro4isti tezi zemi ot radikalnite musulmani. Te se ,,pro4istvat,, po edin na4in,, AK-47,, !!!Ne sas post i molitvi!!!Ako ne viarva6 ne stoi tuk a idi i se opitai ti!!!

Добави коментар

Водещи новини