Кървав ден в Ирак (обновена)

  • 15 август 2013 10:38

  • 1423
  • 1
Кървав ден в Ирак (обновена)
©

Най-малко 57 души загинаха в Ирак.

Серия от експлозии разтърси близкоизточната страна. Най-малко 33-ма души бяха убити в столицата Багдад при атентати, извършени с коли бомби. Местните сили за сигурност съобщават и за около 40 ранени при взривовете, станали близо до строго охраняемата Зелена зона в града. Атентат имаше и в северния град Бакуба. Там бяха убити най-малко 14 души и над 40 бяха ранени. Повишеното напрежение в Ирак се дължи на конфронтация между най-големи мюсюлмански общности – сунити и шиити.

При управлението на Садам Хюсеин сунитите, които са малцинство, държаха властта. След свалянето на диктатора през 2003 г. шиитите получиха ключови постове, припомня РИА Новости.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.15 | 16:11

1
Ей ако за 5 години от атентати в САЩ починат 28 човека, ще вдигнат трета световна война, ще разпищят земята и прочие.. а тези в Ирак по-малко хора ли са от хамериканците бе? 28 човека за един ден.. и това не е някакво изключение там ами ежедневие. И то освен тях и в Египет е така дори ако не е и по зле. Вярно мюсюлмани но и те са хора.... На къде отива света. Окупаторите от САЩ да знаят, че не ще се спасят от вечния огън на ада!

Добави коментар

Водещи новини