В Иран жена стана вицепремиер

  • 12 август 2013 16:35

  • 1479
  • 2
В Иран жена стана вицепремиер
© Getty Images/Guliver

Изненадващо жена е назначена за вицепрезидент на Иран.

Президентът Хасан Рохани подписа указ за назначаването на Елхам Аминзаде за вицепрезидент по правните въпроси. Така страната ще има за първи път жена на този отговорен пост.

В указа си президентът посочва, че е изборът му се е спрял на Аминзаде, тъй като тя притежава "необходимите научни знания, юридическа подготовка, опит в сферата за законодателството и високи морални качества", съобщават днес иранските медии.

Елхам Аминзаде е била член на парламентарния комитет по национална сигурност и външна политика, а напоследък беше професор в Юридическия факултет на Техеранския университет.

Преди седмица Рохани назначи и друг вицепрезидент - 56-годишния Ешак Джахангири. Той е бил министър на индустрията и минното дело от 1997 г. до 2005 г. в правителството на бившия президент Мохамад Хатами. Бил е също така депутат в парламента и губернатор на провинция Исфахан.

Последвайте канала на

1479 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.06 | 13:53

2
Какво му е изненадващото? Въпреки пропагандата, извън НАТО не са пещерняци, а хора. Невероятно, нали?

2013.08.25 | 12:54

1
направо невероятно, след като оня ден пак в оня регион мъж уби жена си, защото отишла на пазар без разрешение, а преди няколко месеца убиха с камъни момиче болно от аутизъм защото било осквернило корана, но после се оказа, че е виновен имама на селото който обвинил момичето нарочно защото било християнче

Добави коментар

Водещи новини