Новият президент на Иран извърши първото си назначение

  • 04 август 2013 14:42

  • 1144
  • 0
Новият президент на Иран извърши първото си назначение
©

Новият президент на Иран Хасан Роухани започна формирането на своя екип. Той вече посочи името на ръководителя на своята администрация. Още днес започна да изпълнява своите задължения Мохамад Нахавендиан, който досега заемаше поста председател на търговско-промишлената палата, предаде ИТАР-ТАСС.

Спешното назначение на ръководителя на администрацията по всяка вероятност е свързано с това, че още от първия ден на тази длъжност ще му се наложи да взима важни решения.

Днес от сутринта в страната започнаха да пристигат самолети с чуждестранни делегации, които за пръв път след Ислямската революция през 1979 г. ще присъстват на тържествената церемония в парламента по полагането на клетва от президента. Церемонията ще започне в 15 ч. българско време с изявления на председателя на парламента и на ръководителя на съдебната власт. След това Роухани ще прочете текста на президентската клетва, а в края на церемонията по встъпване в длъжност ще изнесе кратка реч. След официалната част той ще се срещне с представителите на 54 чуждестранни делегации.

В събота се проведе първият етап от встъпването в длъжност – Роухани официално бе утвърден от върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1144 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини