Словесна война между Иран и Израел

  • 02 август 2013 14:20

  • 2540
  • 2
Словесна война между Иран и Израел
©

Словесна война избухна между Иран и Израел.

Днес новоизбраният президент на Ислямската република Хасан Роухани нарече еврейската държава тумор върху ислямския свят, който трябва да бъде отстранен. В изявлението си по повод Денят на Ерусалим, който отбелязва превзимането на свещените за евреите места по време на израелско-арабската Шестдневна война през 1967 г. държавният глава постави под съмнение опитите за възобновяване на преговорите между палестинците и правителството в Тел Авив.

Иранският президент с изтичащ мандат Махмуд Ахмадинеджад днес заяви, че Израел - най-големият враг на Иран, ще бъде „изкоренен”, Казвам ви, а Бог ми е свидетел, че разрушителна буря ще изкорени основите на ционизма”, заяви Ахмадинеджад ден преди да предаде поста на своя наследник Хасан Роухани.

Израелският премиер отговори малко по-късно на думите на Роухани. Бенямин Нетаняху коментира изказването на светския ръководител в Техеран по следния начин: Истинското лице на Роухани бе разкрито по-рано от очакваното. Дори ако иранците сега започнат да отричат думите му, той мисли именно това и това е планът за действие на иранския режим, предаде АП.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
dioc'e

2013.09.01 | 18:06

2
проклятието на човечеството се нарича ислям и всеки,който е чел,и още по-лошо- повярвал в сатанинската,извратена,античовешка,насаждаща омраза книга,не служи на живота и любовта,които са самият БОГ,а търси и възхвалява смъртта и не може да се нарече ЧОВЕК! кой каквото пожелава за ближния си,това и ще получи! амин!
123

2013.09.01 | 18:06

1
проклет е бил майкати 4е те е родил мърша./

Добави коментар

Водещи новини