Сирийските кюрди призоваха за въоръжен отпор срещу джихадистите

  • 30 юли 2013 19:13

  • 1828
  • 1
Сирийските кюрди призоваха за въоръжен отпор срещу джихадистите
©

Основната кюрдска милиция в Сирия отправи призив за въоръжаването на всички кюрди за борба с джихадистите, след покушението над кюрдски лидер, предаде АФП.

"Комитетът за защита на кюрдския народ призова всички годни да носят оръжие да се присъединят към редиците му, за да защитят районите под негов контрол от атаките на бойците от „Ислямска държава Ирак и Левант”, фронта „Ал Нусра” и други батальони”, предаде Сирийската обсерватория за човешки права.

Призивът е отправен часове след убийството на Иса Хусо, член на Върховния кюрдски съвет, докато напускал дома си в сирийския кюрдски град Камишли.

Върховния кюрдски съвет е платформа обединяваща всички кюрдски групировки в Сирия. Призивът за въоръжаване е отправен в момент на случващите се от няколко седмици сражения между кюрди и джихадисти в няколко района на Северна Сирия.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лошо

2014.09.17 | 03:17

1
канибалите, наемници на арабските шейхове ще изядат дървото. Лошото е че след тях района ще остане трайно дестабилизиран което вероятно ще подпали конфликти във всички съседни държави

Добави коментар

Водещи новини