Израел праща армия по границите

  • 28 юли 2013 19:27

  • 1752
  • 0
Израел праща армия по границите
©

Военният наблюдател на Jerusalem Post Яков Лапин съобщава в своя статия за засилване на израелското военно присъствие в района на Голанските възвишения.

Плановете предвиждат създаването на 60-километрова бариера, оборудвана с най-новите средства за електронна защита и сензори, както и дислоциране на допълнителни пехотни и танкови подразделения. На границата със Сирия е разположен и нов разузнавателен батальон. Тази сутрин израелското радио съобщи, цитирано от Миг.нюз, че в района на Хайфа е разположена и батареята от системата за противоракетна отбрана Железен купол".

С южната граница също са свързани постоянните притеснения на командването на израелските въоръжени сили.
Според тях очевидна цел на терористите, свързани с Ал Кайда в Сирия е Ейлат. Египетската армия вчера започна мащабна операция за прочистване на Синайския полуостров от терористи, но това може да бъде и повод за терористичен удар по Израел.

Според подполковник Джеки Бен-Якар, бивш командир на разузнавателния батальон Каракал, дислоциран на границата с Египет, работната хипотеза е, че атаката срещу Израел предстои и е единствено въпрос на време, кога ще бъде.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини