Танкове окупираха централния площад в Хама

  • 03 август 2011 13:26

  • 743
  • 0
Танкове окупираха централния площад в Хама
© getty

Сирийски танкове окупираха централния площад в Хама след тежък обстрел на обсадения град, съобщават очевидци, цитирани от Ройтерс.
Всички комуникации са прекъснати. Режимът използва медийното внимание върху процеса срещу Хосни Мубарак, за да довърши Хама, каза местен жител за агенцията по сателитен телефон. Сириецът добави, че обстрелът е предимно в района Хадер, който в голямата
си част е бил изравнен със земята по време на операция на армията през 1982 г. На централния площад в Хама бяха едни от най-големите демонстрации срещу управлението на президента Башар Асад по време на петмесечните демонстрации за политически свободи тази година.

Експлозии се чуват в обсадения град. Рами Абдул Рахман, председател на базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права, каза, че жители в покрайнините на Хама съобщават за колони от танкове, движещи се тази сутрин към центъра на Хама. Скоро след това се чули взривове.

Сирийските сили затегнаха обсадата на града от неделя и принудиха местните жители да бягат, за да спасят живота си. Операцията предизвика вълна от международни критики срещу режима, който пренебрегва нарастващите призиви за прекратяване на репресиите.

Последвайте канала на

БТА
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини