Турция: Заплашени сме от ефекта на доминото след Египет

  • 16 юли 2013 09:13

  • 1234
  • 0
Турция: Заплашени сме от ефекта на доминото след Египет
©

Турция е заплашена от ефекта на доминото след преврата в Египет, каза външният министър в Анкара Ахмед Давутоглу, пише в. Хюриет.

Според ръководителя на дипломацията на югоизточната ни съседка, ако военните в страната му повторят действията на военните в Кайро от 3 юли, то превратът ще бъде последван от други насилствени смени на властта в региона на Близкия Изток и Северна Африка. Давутоглу посочи два варианта за избягване на подобен сценарий. Първият е вътрешен чрез разширяване на правата на народа при управлението на държавата. Вторият вариант е запазване на суверенитета на страната от външно влияние. Външният министър за пореден път отправи критики и към позицията на Европейския съюз по отношение на събитията в региона.

Междувременно в кабинета на Реджеп Тайип Ердоган могат да настъпят персонални промени. По-рано министърът по европейските въпроси Егемен Багиш заяви за своето оттегляне от поста. Късно снощи той на традиционната вечеря след приключването на дневния пост той каза: Това може би е последният Рамазан, на който ще съм член на кабинета.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини