Пак взривиха египетски газопровод към Израел

  • 30 юли 2011 19:30

  • 627
  • 0
Пак взривиха египетски газопровод към Израел
©

Това е третата подобна атака срещу газопровода този месец и петата след бунта, свалил от власт президента Хосни Мубарак през февруари, предаде БТА.

Газ не тече по газопровода, откакто бе извършено предишното нападение на 12 юли. Източниците посочиха, че бунтовниците са разрушили терминала в Ал Шулак, на 16 километра от границата на Египет с ивицата Газа. Това е последният терминал преди тръбата да навлезе в морето, продължавайки към Израел.

Нападателите са приближили мястото с камион, обстреляли с гранатомет съоръжението и след това са поставили вътре динамит, който да го взриви. Не е имало охрана на терминала, който не съдържа газ, и няма ранени, допълниха източниците, пожелали анонимност. Никой засега не е поел отговорност за експлозията, но се подозира обвиниха бедуинска група, влязла в сблъсъци със силите за сигурност в Северен Синай.

В главния град в региона Ел Ариш при сблъсъци вчера бяха убити шестима души, сред които армейски офицер и полицейски командир. Силите за сигурност арестуваха четирима бунтовници.

Последвайте канала на

БТА
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини