Башар Асад е използвал зарин срещу бунтовниците

  • 14 юни 2013 06:29

  • 1521
  • 3
Башар Асад е използвал зарин срещу бунтовниците
©

Силите на сирийския президент Башар Асад са употребили химически оръжия "в не голямо количество" срещу бунтовниците предадоха CNN, позовавайки се на заместник-съветникът по националната сигурност в Белия дом Бен Родс. Според американското разузнаване около 100-150 души са загинали вследствие на многократни атаки с химически оръжия, включително със смъртоносния нервен агент зарин.

За момента от Белия дом нямат информация от сигурни източници, че опозицията в Сирия е прибягвала до употребата на каквито и да е било химически оръжия.

Ясната позиция на САЩ от началото на събитията в близкоизточната държава е, че използването на такъв тип оръжия е "прекрачване на червената линия". По-рано днес от ООН предадоха, че досега в конфлика в Сирия са загинали повече от 93 000 души.

Очаква се американският президент Обама да се конслултира с Конгреса в идните седмици относно предоставянето на военна помощ на сирийските бунтовници. "Президентът взе решение за предоставянето на още помощ на опозицията. Това ще включва предоставянето на директна помощ на бунтовническия Върховен военен съвет, влключително и военна помощ", каза Бен Родс

Последвайте канала на

Novini.bg
1521 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Срамотии

2013.09.19 | 00:17

3
Познатата приказка от Ирак. А това че г-жа Делпонде лично каза че канибалите са използвали химически оръжия? Но пък що да не дадем на Ал Кайда малко оръжие и после да си дадем на свои хора няколко трилиона долара за да произведат още оръжие с което геройчно да се борим пак с Ал Кайда

2013.09.19 | 00:17

2
Пак некви глупости!

2013.09.19 | 00:17

1
Samo Amerika i Izrael izpolzvat himi4esko orajie 4rez tehnite si hora- teroristi ot tsyal svyat......Stiga, omrazna ni ot tyah..

Добави коментар

Водещи новини