ООН: Сирийските бунтовници не се стремят към демокрация

  • 30 май 2013 08:15

  • 1297
  • 2
ООН: Сирийските бунтовници не се стремят към демокрация
©

Повечето от представителите на въоръжената сирийска опозиция не се стремят към установяването на демокрация в страната, а гражданската война води единствено до ръст в радикалните настроения в Сирия.

Това съобщи агенция Ройтерс, като се позова на председателя на независимата комисия на ООН по разследване на нарушенията на правата на човека в Сирия Паулу Пинейру.

На пресконференция в Париж Пинейру заяви, че комисията разполага с документални свидетелства за ужасяващи престъпления, извършвани от двете страни в конфликта.

„Бунтовниците са определяни като ангели, но само малка част от тях имат демократическо минало, вярват в сирийската мозайка и искат да построят държава за всички. Повечето от бунтовниците са далеч от демократическите идеи и очакват съвсем друго”, заяви експертът.

Комисията експерти за Сирия под ръководството на бразилеца Пинейру беше създадена с решение на Съвета по правата на човека на ООН през септември 2011 година. На комисията бе възложено да съставя обзор за очевидните нарушения на правата на човека, включително оценка на броя на жертвите на сблъсъците на територията на страната.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1297 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mimi

2013.06.07 | 18:50

2
SAMI SI SAZDAVAT AL KAYDA TAPACITE!!!

2013.06.07 | 18:50

1
ujasiavashtite prestaplenia sa izvarshvani i se izvarshvat samo ot ednata strana-naemnite teroristi.......

Добави коментар

Водещи новини