САЩ искат въвеждане на безполетна зона над Сирия

  • 30 май 2013 06:21

  • 1174
  • 3
САЩ искат въвеждане на безполетна зона над Сирия
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият е поискал от Пентагона да бъде съставен план за въвеждане на безполетна зона над територията на Сирия.

Документът предвижда участие на въоръжените сили на САЩ, Великобритания и Франция в операцията. Междувременно Вашингтон разглежда възможността за доставка на оръжия за сирийската опозиция. Двете новини бяха съобщени от американски медии, които се позовават на анонимни чиновници в Белия дом. По техни данни, окончателното решение не е взето, но планът е в „по-напреднал стадий от всякога”, пише "Независимая газета".

Русия е недоволна от действията на САЩ и Франция, които водят до срив в преговорите за търсене на решение на кризата в Сирия. Това заяви вчера министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. „Редица действия, които се предприемат, и то не без участие и подкрепа на нашите западни партньори, включително САЩ и Франция, обективно, волно или неволно работят за срив на идеята за свикване на конференцията”, посочи Лавров.

Той разкритикува решението на ЕС за ембаргото върху доставянето на оръжия за сирийските бойци на опозицията.

В същото време министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу предупреди: "Всяко решение има две страни. Ако от едната страна се свалят ограниченията, то другата страна може да се смята необвързана с изпълнението на поетите по-рано отговорности.” Генералът не се задълбочи в детайли, но е съвършено ясно за какво говори, пише изданието.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1174 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
цирка е пълен

2013.06.04 | 14:54

3
до №1 ти чифут ли си или си платен от тях, 1. Русия има договорености за доставка на тези оръжия 2 години преди конфликта.2. Те са им стратегически партньор в средиземно море от много време ,а на останалите партнйори /Либия, Египет/ скапаните американци и западна европа им раздадоха "демокрация" та сега ще си плащат на тях а народа ще мизерства ама това чичо сам и чифутите какво ги интересува нали те лапат от настанилите се там нови /стари/корпорации и монополи- на нещо да ти напомня това /нещо май и тук така а???/
аз

2013.06.04 | 14:54

2
Русия вече наруши оръжейното ембарго, като достави оръжие на една от страните в гражданската война в Сирия.
Грендел

2013.06.01 | 19:33

1
Много ясно, че ще въоръжават, бизнеса върви, резаците се трепат един друг, какво по-хубаво от това. После ще има и мироналагащи мисии и крадене, но мрат ли резаци нямам против, по-добре да се трепат между тях, защото иначе ще са срещу нас, не можеш да очакваш друго от боклуци, които се кланят на рогатия по 5 пъти на ден и искат да заличат другите религии от лицето на земята.

Добави коментар

Водещи новини