Башар Асад: Няма да се оттегля

  • 19 май 2013 07:07

  • 2478
  • 2
Башар Асад: Няма да се оттегля
©

Сирийският президент Башар Асад използва рядката възможност за интервю, дадено сред кънтящия в президентския дворец в Дамаск шум от артилерийски огън, да предупреди САЩ и Русия, че усилията им да организират преговори ще помогнат слабо за спирането на гражданската война в страната му, а също така и че не възнамерява да се оттегля от поста.

В специално интервю за аржентинския вестник „Кларин”, цитирано от британския вестник “Обзървър”, Асад казва, че приветства опитите за диалог, но вярва, че западните държави търсят начини за подклаждането на насилието, вместо да го спират, е искат да свалят режима му независими от цената.

Асад подчертава, че продължаващата липса на съгласие между хилядите бунтовнически групировки означава, че опозиционните лидери няма да могат да приложат никакви мерки за прекратяване на огъня, договорено на срещата, като разоръжаване.

„Те не са нещо единно. Те са различни групировки и банди, не десетки, а хиляди. Те са смесица и всяка групировка има своя местен лидер. И кой може да обедини хиляди хора? Ние не можем да обсъждаме програма с група, без да знаем кои са те”, казва Асад.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2478 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.23 | 22:29

1
Nay-podkrepyania prezident na litseto na sveta, s izklu4enie na tsiganyata na Siria, koito vaobshte ne razbirat ot demokratsia, a samo ot zabulvane, izvratenost....Pove4e ot dve godini naroda go podkrepva i toy zatova e na posta si. Dokato drugite arabski lideri za 1-2 sedmitsi padnaha, zashtoto ne byaha podkrepyani ot naroda si. Tuk v Siria e savsem drugo...ima hiledi teroristi4ni grupirovki,organizirani ot Zapada i finansirani ot Katar ...
s

2013.05.31 | 20:24

2
не забравяй, че израел играе голяма роля в този конфликт те искат да плячкосат Сирия за това пращат терористични паразити от чечня и от ал кайда и американски наемни войски, както направиха в Грузия само, че там руската армия видя сметката на тези шибани американски негри изпратени там да избиват, изнасилват и да разграбват наред пожелавам успех на Башар Асад във войната с тези гадове и терористи

Добави коментар

Водещи новини