Сирийски министър обвини Ердоган за атентатите в Рейханли

  • 13 май 2013 13:53

  • 2341
  • 3
Сирийски министър обвини Ердоган за атентатите в Рейханли
©

Сирийският министър за информацията Омран Ахед аз Зуби обвини турското правителство за смъртоносните нападения в близост до сирийската граница и нарече турския премиер Реджеп Тайип Ердоган "убиец", предаде днес руската англоезична телевизия "Раша тудей", цитирана от Ройтерс.

"Цялата отговорност за това, което стана, е на турското правителство и лично на Ердоган", цитира руската телевизия интервю на сирийския министър за своя канал на арабски език. "Настоявам за неговата оставка като убиец и палач. Той няма право да гради политическа кариера с кръвта на турския и сирийския народ", заявил Омран Ахед аз Зуби. Телевизията отбелязва, че сирийският министър за информацията отново е отрекъл сирийско участие в нападението с коли бомби, което отне живота на 46 души в събота в турския граничен град Рейханли. Турция обвини за атентата група, която има връзки със сирийското разузнаване.

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че Турция "няма да падне в капана, в който те се опитват да ни вкарат" и допълни, че "на тези, които атакуват Турция, ще им бъде държана сметка рано или късно".

Последвайте канала на

БТА
2341 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.05.21 | 13:58

3
Турско-циониска му работа!

2013.05.16 | 15:37

2
A RDOGAN- ne samo ubiets i targovets na choveshki organi ot siriyski grajdani i... i...iiiiii... Tsionist, maskiran s islyama...

2013.05.14 | 17:51

1
изчезни ма да си прекопаеш тютюна и иди на втората си работа в хотела да поизкараш некой лев за парцалки и обувки после съчетай яркозелено с турско-синьо и се прасни във фейса да видим колко си актуална коза и чак тогава коментирай Ердоган

Добави коментар

Водещи новини