Ал Кайда е създала шериатски съд в Алепо

  • 03 май 2013 17:04

  • 1609
  • 2
Ал Кайда е създала шериатски съд в Алепо
©

Международната терористична организация "Ал Кайда" е създала шериатски съд в Сирия, който се е превърнал в главен орган на властта в Алепо, най-големия град в северната част на страната, съобщава ИТАР-ТАСС.

Съдебната колегия се състои от представители на четири въоръжени ислямистки групировки, при което решаващ глас има представителят на организацията "Джебат ан-Нусра", свързана с клона на "Ал Кайда" в Ирак.

Светското крило на опозицията също е създало собствен съд в Алепо - Обединен юридически съвет, но той не се ползва с влияние, понеже няма силов ресурс с който да обезпечи изпълнението на своите решения.

Представители на "Ал Кайда" са взели под свой контрол комуналните служби на Алепо, обезпечението с продоволствие и поддържат в работещо състояние електроснабдителните и водоснабдителните системи на града.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1609 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.10 | 14:37

2
и това е дело на хамериканците.
Спецназ

2013.05.10 | 14:37

1
Ауууууу и как така в Ирак и Афганистан са смъртни врагове а в Сирия са борци за свобода и демокрация. Господа американци вземете си уточнете кой какъв е че да няма после пак кули близнаци

Добави коментар

Водещи новини