Вицепремиерът на Ирак Салех ал Мутлак хвърли оставка

  • 25 април 2013 19:11

  • 976
  • 0
Вицепремиерът на Ирак Салех ал Мутлак хвърли оставка
© Getty Images/Guliver

Премиерът на Ирак Нури ал Малики днес отправи предупреждение срещу опитите за възобновяване на гражданската война на религиозна почва в страната. В обръщението си по държавната телевизия той призова религиозните дейци, шейховете на племената и журналистите „да поемат инициативата в свои ръце и да не допуснат възобновяването на сектантската война”.

Днес вицепремиерът на страната Салех ал Мутлак подаде оставка във връзка с последните събития в Ирак, след като в резултат на избухналото във вторник въоръжено противопоставяне между сунити и правителствени войски в различни градове на страната загинаха над 140 души. Протестиращите от края на миналата година жители на сунитските провинции настояват за оставката на премиера Малики, когото обвиняват в преследване и дискриминация на сунитското малцинство, предаде ИТАР-ТАСС.

В същото време в продължаващите въоръжени сблъсъци в северния град Мосул днес според различни данни са загинали между 10 и 20 души. В сряда вечерта въоръжена групировка предприе опит за щурм на щабквартирата на полицията в града. В престрелките с екстремистите загинаха трима служители в органите на реда и още петима са ранени. Изгорени са над 20 патрулни коли.

Последвайте канала на

976 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини