Расмусен: Ситуацията в Сирия се влошава

  • 23 април 2013 10:13

  • 760
  • 0
Расмусен: Ситуацията в Сирия се влошава
©

Положението в Сирия се влошава и може да засегне съседни държави, включително такива от НАТО. Това заяви генералният секретар на пакта Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във преди началото на днешната еднодневна среща на външните министри от алианса в Брюксел.

По неговите думи, въпреки че НАТО разположи батареи с ракети "Пейтриът" по границата на Турция със Сирия, необходимо е допълнително внимание. Расмусен отбеляза, че на днешната среща ще бъде обсъден и въпросът за предизвикателните действия и заплашителните изявления от страна на Северна Корея, засягащи стабилността. Международната общност трябва да изпрати силно и единно послание, посочи той.

Расмусен изрази очакване министрите да утвърдят стъпки, свързани с финансирането на бъдещата мисия в Афганистан за обучението на местните сили за сигурност. Той допълни, че програмата на срещата предвижда Съветът НАТО - Русия да премине към втората фаза по фонда за поддръжка и ремонт на афганистанските военни вертолети.

Последвайте канала на

760 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини