Джон Кери съобщи за напредък в Близкия изток

  • 09 април 2013 12:57

  • 855
  • 0
Джон Кери съобщи за напредък в Близкия изток
©

Държавният секретар на САЩ Джон Кери съобщи днес за напредък след разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху относно изгледите за мир с палестинците, предаде АФП.

"Трябва да кажа, че постигнахме напредък", заяви Кери пред журналисти, преди отново да се срещне днес с Нетаняху след снощната вечеря, на която по думите му двамата са имали "много дълъг и плодотворен разговор". "Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви повече от ясно: Иран не може да притежава и няма да притежава ядрено оръжие", увери той във връзка с тревогата на Израел, породена от спорната ядрена програма на Техеран.

По израелско-палестинския въпрос двамата с Нетаняху се разбрали "да си направят домашните през идните седмици", добави държавният секретар на САЩ, приветствайки "добросъвестните усилия" на израелския министър-председател. Самият Нетаняху заяви, че е решен не само да поднови мирния процес с палестинците, но и да направи сериозно усилие, за да бъде сложен край на конфликта веднъж завинаги.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини