ООН спира храната за палестинци

  • 05 април 2013 11:50

  • 684
  • 0
ООН спира храната за палестинци
©

ООН заяви, че спира да раздава храна на близо 25 000 палестински бежанци в ивицата Газа. Това стана, след като разгневени демонстранти нападнаха офис на организацията, предаде АФП.


Десетки хора нахлуха вчера със сила в офис на UNRWA (Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци в Близкия изток). Те настояваха да бъдат подновени месечните финансови помощи, изплащани в брой на бедните семейства, но спрени в понеделник поради съкращения в бюджета на UNRWA. Гардове от охранителните служби на ООН накараха протестиращите да напуснат, съобщи служител в организацията. "Чудесно разбираме какви последици може да има решението да бъдат спрени помощите", заяви снощи ООН в комюнике. "Миналата седмица демонстрации вече принудиха UNRWA да закрие редица подобни центрове", се припомня в текста.

Вчерашните акции "влошиха положението, поради това всички центрове за подпомагане и разпределение на помощи ще бъдат закрити, докато засегнатите групи не предоставят гаранции, че действията на UNRWA ще продължат без проблеми", посочва ООН. Ситуацията е "достойна за съжаление", но "не можем да толерираме тези постоянни заплахи за нашите служители", допълва UNRWA

Последвайте канала на

БТА
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини