Семейството на Муамар Кадафи е в Оман?

  • 25 март 2013 12:27

  • 3604
  • 0
Семейството на Муамар Кадафи е в Оман?
©

Семейството на убития на 20 октомври 2011 г. либийски диктатор Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия е в Оман, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на алжирски вестник.

По данни на медиите близките на управлявалия над 40 години политик са избягали от Алжир, където бяха намерили приют, още преди половин година. В информацията се посочва, че преселването на съпругата на Муамар София Фаркаш, дъщеря му Аиша Кадафи заедно с бебето си, и синовете на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия Анибал и Мохамед е станало възможно след преговори между Либия, Алжир и Оман. Още през есента на 2011 г. близкоизточният султанат предложи на роднините на Кадафи да се заселят в страната. При това ставаше думи само за жени и ненавършили 18 години мъже. Като допълнително условие държавицата в Персийския залив поиска имигрантите да не се занимават с политика. Според дипломатически източник в Алжир семейството е напуснало африканската страна, за да избегне ареста. Интерпол издаде заповеди за задържане на Аиша и Ханибал по обвинения в пране на пари, контрабанда и фалшифициране на пари.

Синът на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия Сейф ал Ислам Кадафи, който бе спряган за наследник на баща си, трябва да застане пред съд в родината си. Още трима синове на покойния диктатор - Мутасим, Сейф ал Араб и Хамис – загинаха по време на войната в Либия. Саади Кадафи е в Нигер, който се отказа да го предаде на Триполи, но е готов да изпрати сина на полковника в Международния наказателен съд в Хага.

Братовчед на Муамар Кадафи бе арестуван миналата седмица в Кайро.
Ахмед Кадаф ад Дам бе напуснал властта в Триполи в знак на протест срещу методите на своя роднина при потушаване на бунтовете. Задно с ад Дам по обвинения във финансови злоупотреби бяха задържани и няколко бивши представители на Джамахирията.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3604 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини