Съветът за сигурност на ООН осъди действията на част от сирийските бунтовници

  • 06 март 2013 21:51

  • 975
  • 0
Съветът за сигурност на ООН осъди действията на част от сирийските бунтовници
©

Съветът за сигурност на ООН осъди решително пленяването на група миротворци на световната организация от сирийските бунтовници, предаде Ройтерс, като се позова на ротационния му председател този месец, руския постоянен представител в световната организация Виталий Чуркин.

Съветът поиска заложниците да бъдат освободени незабавно. Около 30 сирийски опозиционни бойци плениха над 20 служители на миротворческата мисия на ООН на Голанските възвишения. Похитителите, които се представиха като бойци от бригадата "Мъчениците от Ярмук", поискаха силите на сирийския режим да се изтеглят до 24 часа от село Джамла в непосредствена близост до окупираните и анексирани от Израел Голански възвишения.

Международната правозащитна група "Хюман райтс уоч" съобщи, че разследва тази сирийска бунтовническа бригада за избиването на пленени сирийски войници по-рано тази седмица. На видеоклип, поместен във вторник в YouTube, е показана екзекуцията на 10 мъже в униформи на сирийската армия. Бунтовници твърдят в записа, че са от бригадата "Мъчениците от Ярмук" и че убитите войници са били пленени във военна база близо до Джамла.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини