Франция: Надяваме се на политическо решение в Сирия

  • 28 февруари 2013 09:22

  • 684
  • 0
Франция: Надяваме се на политическо решение в Сирия
©

Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 изрази надежда, че скоро ще бъде намерено политическо решение за прекратяване на разрастващия се конфликт в Сирия, предаде Франс прес.

Оланд заяви това в Москва, малко преди да се срещне днес с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975. "Надявам се, че в следващите седмици ще се приближим към политическо решение, което ще позволи да се сложи край на ескалацията на конфликта в Сирия", каза Оланд в интервю за радио "Ехото на Москва".Президентът на Франция добави, че е забелязал напредък по пътя към политически диалог между режима в Дамаск и опозицията. "Много неща зависят от позицията на президента Путин", каза той.

АФП напомня ролята на Русия - един от последните поддръжници на режима на Асад - която настоява, че е необходим диалог между властта и опозицията в Сирия. Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 смята на предстоящите преговори с Путин следобед да повдигне въпроса за политически преход в Сирия и оттегляне на Башар Асад. "Ще обсъдим това и се надявам да се стигне до диалог за предаване на властта в Сирия", каза той. Оланд потвърди отново, че Франция, както други западни държави, настоява за оттегляне на президента Асад, докато според Русия единствено сирийците трябва да решат съдбата си. "Всички разбираме, че сирийската опозиция се разраства и става все по-легитимна", допълни френският държавен глава.

Последвайте канала на

БТА
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини