Единствено САЩ могат да спрат иранската ядрена заплаха, заяви Шимон Перес

  • 05 февруари 2013 21:16

  • 1310
  • 2
Единствено САЩ могат да спрат иранската ядрена заплаха, заяви Шимон Перес
©

Депутатите от новия парламент на Израел положиха днес клетва на учредителното заседание две седмици след парламентарните избори, спечелени с крехко мнозинство от коалицията Ликуд-Бейтену на премиера Бенямин Нетаняху, предадоха ДПА и АП.

Заседанието бе открито от президента Шимон Перес, който призова 120-те новоизбрани членове на Кнесета да удържат обещанията си да се съсредоточат предимно върху социалните въпроси и да намалят бедността. По думите на президента Израел не може да има мир без сигурност, но не може да има и сигурност без мир. Държавният глава подчерта, че Иран е заплаха за съществуването на Израел и за мира в целия свят и припомни, че Техеран отрича Холокоста. "Само САЩ са в състояние да сложат край на иранската заплаха. Вярвам че президентът на САЩ е решен да направи това", обяви Шимон Перес.

Преди време израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди света, че най-късно до идното лято Техеран ще разполага с потенциал да произведе атомно оръжие. Той намекна, че Израел би нанесъл превантивен удар по иранските ядрени инсталации, ако се провалят другите възпиращи средства. По този въпрос Нетаняху влезе в конфликт с американския президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и съветниците му по сигурността, припомнят агенциите.

В събота президентът Перес възложи на Нетаняху да състави коалиционно правителство. Той трябва да стори това в срок от 28 дни, но може да получи удължаване на срока с две седмици.

Последвайте канала на

БТА
1310 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Нашенец.

2013.03.04 | 21:51

2
Така е.Но първо трябва да бомбардират и унищожат израелските ядрени оръжия,и тогава с гордо вдигната глава да продължат с иран.Иначе голям резил!!!

2013.03.04 | 21:51

1
А кой ще спре сащ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини