Палестина ще се опита да избегне конфронтацията с Израел

  • 07 януари 2013 21:49

  • 743
  • 0
Палестина ще се опита да избегне конфронтацията с Израел
©

Палестински източници съобщиха, че издаването на нови паспорти и лични карти с емблемата на "Държавата палестина" ще бъде забавено за да се избегне сблъсък с Израел, предаде АП.

На 5 януари президентът Махмуд Абас подписа указ за промяна на наименованието на палестинската автономна власт на "Държавата Палестина". Това решение бе взето след като през ноември Общото събрание на ООН призна съществуването на Палестина като държава на територията на Западния бряг, Газа и Източен Ерусалим. Според указа старото название трябва да бъде променено на всички официални печати, медали, документи, сертификати, договори, учебници, географски карти, туристически брошури и др., издавани от Държавата Палестина.

Според Израел обаче създаването на палестинска държава е възможно единствено след двустранни преговори. По тази причина днес палестински източници обявиха, че документите, които трябва да се представят пред израелски власти, например лични карти и международни паспорти, засега няма да се променят, посочва АП. Това решение било взето, за да се избегнат евентуални проблеми при пътуването на палестинци, тъй като Израел вероятно няма да признае документите с емблемата на "Държавата Палестина", заявил за АП Саеб Ерекат, един от най-близките съветници на Махмуд Абас.
 

Последвайте канала на

БТА
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини