Бивш израелски топразузнавач разкритикува Бенямин Нетаняху

  • 04 януари 2013 11:03

  • 724
  • 0
Бивш израелски топразузнавач разкритикува Бенямин Нетаняху
©

Пенсиониралият се неотдавна шеф на израелската разузнавателна агенция Шин Бет - Ювал Дискин заяви, че министър-председателят Бенямин Нетаняху е действал безотговорно по отношение на ядрената програма на Иран и го обвини, че поставя личните си опасения над националните интереси, предаде АП.

Дискин, който оглавяваше израелската служба за вътрешна сигурност от 2005 до 2011 г., е изказвал подобна критика и преди. Той твърди, че Нетаняху се е опитал да убеди него и колегите му да одобрят "незаконното", по думите на Дискин, решение Иран да бъде атакуван. Дискин разказва, че е присъствал на "странна" среща с Нетаняху, с министъра на отбраната Ехуд Барак и тогавашния външен министър Авигдор Либерман, на която обсъдили иранската ядрена заплаха на пури и алкохол.

Дискин казал това в интервю с режисьор на документален филм, посветен на видни израелски шпиони. Интервюто се появи днес в израелския всекидневник "Йедиот ахронот". В писмено изявление от канцеларията на Нетаняху нарекоха коментарите на Дискин "безпочвени"

Последвайте канала на

БТА
724 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини