Иран: Ще продължим с ядрената си програма

  • 18 декември 2012 16:49

  • 742
  • 0
Иран: Ще продължим с ядрената си програма
©

Западните санкции срещу Иран са "само малка спирачка", която няма да спре страната да следва ядрената си програма, заяви днес президентът Махмуд Ахмадинеджад, предаде ДПА.


"Вие (западните страни) правите всичко възможно с петрола (ембарго върху износа) и валутата (забрана върху банковите трансфери), за да парирате волята на иранската нация, но това е само малка спирачка, която няма да ни спре да продължим по избрания път," заяви президентът, цитиран от агенция ИСНА. Санкциите, наложени от ООН, САЩ и ЕС с цел Техеран да промени позицията си по ядрената си програма, през последните месеци доведоха до икономическа криза в страната. Иран не смята да се поддава на външния натиск и няма да прекрати работата по обогатяване на уран, заяви днес и ръководителят на иранската Организация за атомна енергия Ферейдун Абаси Давани, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ислямска република Иран ще продължи да обогатява уран до 20 процента, изхождайки от нуждите на страната," заяви Давани, цитиран от ИСНА. "Обогатяването на уран до 20 процента е право на иранския народ и ние ще отстояваме това право," подчерта той.

Последвайте канала на

БТА
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини